Mitä meiltä löytyy?

UUTUUDET 2018

Köysirata laajenee 2018 keväällä kahdella uudella pitkällä radalla sekä vapaapudotusradalla. Yksi radoista on tasoltaan helppo ja tulee olemaan puiston matalin sekä helpoin rata. Tästä on helppo aloittaa jos aikaisemmin 3 metrin korkuudesta tehty aloitus tuntui liian hurjalta.

Toinen pitkistä radoista on keskivaikea ja vastaa olemassa olevaa Liuku-rataa. Uudessa radassa on vastaavasti iso osa esteistä vapaita liukuja ja tällä radalla pääseekin kokemaan puistoa uudesta perspektiivistä metsän puolelta! Vapaapudotuspaikka on osa Seikkailupuiston uutta osaa. Vapaapudotuksella tarkoitetaan 3 kiipeilyesteen kautta 8 metriin kiipeämistä josta hypätään vapaapudotuslaitteen avulla vapaasti alas. Tässä testataan todella seikkailijan kanttia!

Köysiratojen lisäksi 2018 keväästä alkaen Seikkailupuisto Huikee tarjoaa Fatbike-polkupyörien vuokrausta sekä ohjattuja Fatbike-Safareita Yyterin maastossa. Fatbiket on kehitetty pehmeään maastoon. Leveän renkaan vuoksi pehmeässä on helppo kulkea. Pyörät vuokrataan joko 2h, 4h tai Vrk

Toinen köysiradan lisäksi tuleva uutuus on Pumptrack potkulauta/BMX-rata. Rata on ovaalin mallinen vauhtirata jota pääsee ajamaan lipun hintaan kuuluvilla välineillä. Välineet ovat vapaasti valittavissa ja vaihtoehdot ovat: scoot-potkulauta, maastopotkulauta, BMX-pyörä, potkupyörä(pienille)

Seikkailupuisto Huikee sijaitsee Pohjois-Euroopan upeimman hiekkarannan välittömässä läheisyydessä Yyterissä. Yyteri on uniikki lähes 6 km pitkä hiekkaranta länsirannikolla. Seikkailupuisto on osana Yyteri Beach Lomakeskusta josta löytyy korkeatasoisia huviloita majoitukseen, rantasaunoja sekä ravintola.

Seikkailupuisto Huikee koostuu köysiradasta sekä sitä tukevista aktiviteeteista jotka on suunnattu kaikenikäisille. Rata on rakennettu puihin 1-13 metrin korkeuteen ja se on kokonaisuudessaan lähes 2 km pitkä. Radalla on 115 erillaista haastetta ja radalla kuljetaan kiiveten, liukuen taikka tasapainoillen puiden välillä erilaisia esteitä ylittäen. Rata yhdistää haasteen, hauskuuden ja luonnon tarjoamalla eritasoisia haasteita koko perheelle Yyterin kauniissa luonnossa.


Vaikeustasot

Köysirata on jaettu kolmeen eri vaikeustasoon:

  1. Helppo,  1-5 radat (Vihreät)
    • 110cm alkaen oleville seikkailijoille tarkoitetut 1,5-5m korkeat radat. Radat soveltuvat herkille ja varovaisille kiipeilijöille.
  2. Keskivaikea, 6-8 & 10-11 radat (Sininen)
    • 130cm alkaen oleville seikkailijoille tarkoitetut 5-10m korkeat radat. Radat vaativat enemmän fysiikka ja tasapainoa.
  3. Vaikea, 9 rata (Musta)
    • 150cm alkaen oleville seikkailijoille tarkoitettu 8-13m korkea rata. Raskas rata joka vaatii paljon fysiikkaa sekä tasapainoa.

Tarkemmin radoista löydät Ratakartat-sivulta


Seikkailupuisto tarjoaa upeat puitteet perheen seikkailupäivään tai vaikka yrityksen virkistyspäivään! Tutustu lisää Ryhmille-sivulla.

Puiston seikkailuradat on rakennettu standardien SFS-EN 15567-1 ja -2 vaatimusten mukaan. TUV ja ERCA ovat suorittaneet riippumattoman Tyyppi-A-tarkastuksen. Puisto on tyyppihyväksytty ja saanut CE-merkinnän. Koko henkilökuntamme noudattaa ERCA:n (European Ropes Course Association) virallisen seikkailupuisto-ohjaajan ja -pelastajan koulutuksen oppeja toiminnassamme. Suoritamme vuosittain standardin mukaiset tarkastukset, kuten vuosi- ja puustotarkastuksen.

Asiakkaat käyttävät seikkailuradoilla kokovartalovaljaita ja vuorotellen lukkiutuvia sulkurenkaita. Pelisääntöjä noudattava asiakas on aina kytkettynä turvalinjaan, mikä takaa turvallisen ja elämyksellisen seikkailun.

Seikkailu luonnossa asettaa toiminnalle rajoitteita, joiden johdosta puisto voidaan joutua sulkemaan joko kokonaan tai osittain. Ostettuja lippuja ei vaihdeta eikä palauteta takaisin.

Ratojen sulkemisen perusteita ovat:
– Voimakas tuuli (10,8–13,8 m/s)
– Ukonilma

Etsitkö tietoa Huikeen seikkailuradoista?

Tutustu ratoihin ja ratakarttoihin viereisestä linkistä!

Yhteistyössä